Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

СТВОРЕНИ УСЛОВИ ЗА ПОЧЕТАК РАДА НАРОДНЕ КУХИЊЕ

15239273_268900833512604_1818972971_n

У понедељак, 28. новембра, поново ће бити отворена Народна кухиња, у оквиру Црвеног крста Смедеревској Паланци, која је престала са радом још у априлу 2014. године. Ново општинско руководство обезбедило је све услове за нови почетак рада Народне кухиње, па ће од понедељка свих 120 регистрованих корисника моћи да подигну оброке за своје породице.

– Ја сам добио задужење од председника општине, господина Петра Милића, да дођемо и видимо у каквој се ситуацији налази Црвени крст и Народна кухиња која ради у склопу Црвеног крста. Када смо овде дошли пре неколико дана, затекли смо секретара Црвеног крста , који је седео у канцеларији без електричне енергије, и схватили смо да локална самоуправа мора да реагује, одмах – изјавио је новинарима Никола Вучен, заменик председника Скупштине општине, приликом данашње посете Црвеном крсту у Паланци.

Народна кухиња је престала са радом 2014. године. Искључена је струја, и више није било услова за нормалан рад. Ново оштинско руководство платило је заостала дуговања, дуг за стују и камату већу од самог дуга, па су створени услови да Народна кухиња поново почне са припремањем оброка за 120 корисника, колико их је било и у априлу 2014.

– Мислим да то није реална бројка, јер статистика показује да људи којима је потребан овај вид помоћи има више, рекао је Никола Вучлен, и додао, одговарајући на питања новинара, да је општина спремна да помогне  у случају повећања броја корисника, на основу новог пресека стања који треба да уради Црвени крст и друге за то надлежне службе.

Од понедељка, оброци ће бити дељени на два пункта. У просторијама Црвеног крста у Паланци, на Колонији, од пола дванаест до дванаест часова, и у МЗ Стара чаршија, од пола један до један.

Истакаквши да је брига за социјално угрожене суграђане приоритет рада ове локалне власти, Никола Вучен је обећао да ће Народна кухиња радити континуирано, односно да више неће бити прекида дељења оброка, што јеобележили њен рад у прошлим временима.

В.Ђ.