Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

DECA SA KOSOVA I METOHIJE GOSTI NAŠEG GRADA

Učenici Osnovnih škola iz Leposavića, južne srpske pokrajine, bili su gosti  opštine Smederevska Palanka. U prisustvu nastavnice, Maje Cvetković, najpre su bili gosti predsednika opštine, Nikole Vučena.

-Ponosni smo da na današnji dan možemo da ugostimo svoje male prijatelje sa Кosova i Metohije. Smederevska Palanka se u zadnje četiri godine trudi da kroz donacije i podršku raznim manifestacijama bude prisutna na Кosovu i Metohiji i da pruži podršku našem narodu koji tamo živi, rekao je Vučen.

-Okupljaju nas i porodične vrednosti, koje definišu srpski narod. Briga o svoj našoj deci je i politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koju mi u Smederevskoj Palanci pratimo i sa kojom se ponosimo, pogotovo kada je reč o zvaničnom stavu Srbije i Predsednika prema Кosovu i Metohiji. Sa uverenjem možemo da kažemo da Srbija, dok god je Vučić vodi, nikada, ni pod kakvim pritiscima, neće priznati nezavisnost КiM, niti dozvoliti da se taj deo naše zemlje i naš narod koji tu živi, otuđi od Srbije.

Predsednik opštine, Vučen je uputio apel i drugim opštinama da pruže pomoć i podršku našem narodu na Кosovu i Metohiji.

– Ako mi, koji smo do skoro bili jedna od najzaduženijih opština, možemo da izdvojimo sredstva za pomoć našem narodu na КiM, poput obnove crkve u selu Кamenica, mogu i drugi. Potrebno je samo malo volje, mali iskorak da bi naši ljudi na Кosovu i Metohiji živeli sigurnije i bolje, naglasio je Vučen.

Опис није доступан.

Učenicima iz Leposavića gostorimstvo su pružili njihovi vršnjaci iz OŠ “Heroj Ivan Muker” kod kojih su odseli. Drugog dana posete, gostima sa Кosova i Metohije upriličen je izlet u manastir Pinosava u Кusatku. Tamo ih je dočekao arhimadrit Petar.