Info Centar Nova Jasenica

Radovi na sanaciji putne i vodovodne infrastrukture u Palanci

 

Ekipe JKP „Vodovod“ počele su zamenu kompletne dotrajale (azbestne) mreže u ulicama: Đure Daničića, Kosmajskoj i delu Beogradske ulice. Radove na zameni vodovodne mreže danas je obišao i predsednik opštine Nikola Vučen, koji je najavio i rekonstrukciju putne infrastrukture u pomenutim ulicama.

Prema rečima Srđana Borića, v.d. direktora JKP „Vodovod“, u ove tri ulice obavlja se zamena azbestnih cevi u dužini od oko 500m (primarna mreža), a biće promenjeni i priljučci u dužini od oko 300m (sekundarna mreža).

On je takođe istakao, da će nakon što radovi budu gotovi za otprilike 15 do 20 dana, ovo biti najmodernija vodovodna mreža u gradu.

Nakon što ekipe JKP „Vodovod“ zamene vodovodnu mrežu, pristupiće se sanaciji ulica Đure Daničića, Kosmajske i dela Beogradske ulice, potvrdio je za našu televiziju predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen.

On je rekao da lokalna samouprava čini sve što je u njenoj moći kako bi obnovila putnu infrastrukturu u našoj opštini, i da je planirano da se nakon rekonstrukcije i sanacije ove tri ulice, pristupi i adaptaciji ulice Save Kovačevića u MZ Kolonija.

Takođe, Nikola Vučen je najavio i krpljenje udarnih rupa na lokalnim i regionalnim putevima u Smederevskoj Palanci.