Info Centar Nova Jasenica

ODRŽANA DEVETA SEDNICA SO SMEDEREVSKA PALANKA

 

U Velikoj Sali SO Smederevska Palanka danas je održano 9. zasedanje lokalnog parlamenta. Prisutno je bilo 42 od 49 odbornika koji su razmatrali 25 tačaka dnevnog reda, među kojima su,između ostalog, Statut opštine Smederevska Palanka, komunalna tematiku, Odluke o mreži javnih škola, predškolskih ustanova, finansiranju boravka trećeg i svakog sledećeg deteta u PU “Čika Jova Zmaj” kao i visini sredstava koje opština Smederevska Palanka izdvaja za prvo dete u porodici i prvorođeno dete u Novoj godini.

Usvojeni su programi korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine, izmene i dopune programa uređivanja građevinskog zemljišta, a u centru pažnje bile su i kadrovske promene u Javnim preduzećima čiji je osnivač opština Smederevska Palanka. Sve tačke predviđene dnevnim redom su usvojene.

Odbornici su usvojili i Odluku o mreži javnih škola na teritoriji opštine Smederevska Palanka, gde postoji 11 matičnih osnovnih škola koje imaju ukupno 34 izdvojena odeljenja po selima, odnosno zaseocima. Od ukupnog broja izdvojenih odeljenja, 5 odeljenja u 5 područnih škola u Stojačku, Vinom Dolu, Stublini, Brdanjaku i Vatoševu su predviđena mrežom za pripajanje matičnim školama.

Usvojeno je i Rešenje o utvrđivanju ekonomske cene boravka dece u PU “Čika Jova Zmaj” za 2019. godinu i ona iznosi 5.586,58 dinara dok je za celodnevni boravak- pripremni predškolski program cena 5.106,58 dinara.

Za v.d. direktora Apoteke „Zdravlje“ u Smederevskoj Palanci, umesto Golubović Jasmine koja je podnela ostavku, izabrana je Manojlović Vesna. Takođe zbog podnošenja ostavke potvrđeno je razrešenje Radosavljević Miloja, a za v.d. direktora JP „Palanke“ izabran je Živković Zoran iz redova zaposlenih.

Odbornici su potvrdili istek mandata direktoru narodnog Muzeja Stevanu Martinoviću, koji je posle sprovođenja konkursnog postupka ponovo izabran na mesto direktora ove kulturne ustanove.