Info Centar Nova Jasenica

NIS opremio „pametnu učionicu“ za ruski jezik u školi Olga Milošević

NIS podržao otvaranje „pametne učionice“ za ruski jezik u Smederevskoj Palanci

U Osnovnoj školi „Olga Milošević“ u Smederevskoj Palanci svečano je otvorena „pametna učionica“ za ruski jezik, čije je opremanje i adaptaciju podržala kompanija NIS u okviru svog korporativnog programa „Energija znanja“. U ovoj učionici će se, kroz multimedijalno učenje, nastava ruskog jezika izvoditi na savremeniji i kvalitetniji način, čime NIS nastavlja da doprinosi popularizaciji ruskog jezika u Srbiji i poboljšanju uslova za obrazovanje u školama širom zemlje.

Svečanom otvaranju prisustvovali su predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Školske uprave Požarevac, Ruskog doma u Beogradu, Ruske škole pri Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, lokalne samouprave, kompanije NIS i rukovodstva Osnovne škole „Olga Milošević“ u Smederevskoj Palanci.

Učionica za ruski jezik je adaptirana i renovirana, obezbeđena su nova, savremena učila, među kojima i pametna-interaktivna tabla, na kojoj je, zahvaljujući softveru, pored pisanja, moguće i gledanje i pretraga obrazovnih sadržaja, što nastavu čini dinamičnom i multimedijalnom.

Učenici Osnovne škole „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke redovni su učesnici olimpijada iz ruskog jezika koje organizuje kompanija NIS, na kojima ostvaruju zapažene rezultate. Đaci ove škole redovno učestvuju i na okružnim i republičkim takmičenjima iz ruskog jezika, kao i na međunarodnoj olimpijadi „Lik Rusije“, takmičenju u poznavanju ruskog jezika, literature, istorije, umetnosti i kulture, koje organizuje srednja škola pri Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu.

Darko Dimitrijević, direktor Osnovne škole „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke, istakao je da se škola na sve načine trudi da olakša i osavremeni način učenja svetskih jezika i da je velika čast da su kroz program „Energija znanja“ kompanije NIS dobili novi kabinet za nastavu ruskog jezika.
„Sredstvima kompanije NIS, koja je mnogo puta do sada pokazala visok stepen društvene odgovornosti prema obrazovanju, naša škola je dobila najsavremeniji prostor ovog tipa u Srbiji, čime će uslovi za rad naših nastavnika i mogućnosti za učenje naše dece biti dovedeni na najviši mogući evropski standard, kome svi težimo. Osnovna škola „Olga Milošević“ je jedina škola u našem gradu koja čuva ruski jezik, a negovanje ruskog jezika rezultat je duboke, pre svega duhovne, povezanosti naših naroda i kultura, ali i duge tradicije učenja i poznavanja ruskog jezika na ovim prostorima“, rekao je Dimitrijević.

Smederevska Palanka, 11. april 2019. godine