Info Centar Nova Jasenica

NAGRADA “PERA TODOROVIĆ” PRIPALA JE NOVINARKI ” VEČERNJIH NOVOSTI” JOVANKI SIMIĆ

Jovanka Simić je šef dopisništva ” Večernjih novosti” za Vojvodinu u Novom Sadu od 2001.godine. Pre toga je bila dopisnik ovog lista iz Sombora i Sremskobaranjske oblasti .

Pored priznanja koje joj je više puta dodelio matični list, među kojima i nagradu za životno delo ” Slobodan glumac” , Simić je dobitnica i Interferove bronzane medalje za reportažu.

Ovogodišnji sastav žirija nagrade ” Pera Todorović”, koju dodeljuje Udruženje novinara Srbije, radio je u sastavu : Dragoljub Janojlić, Dragoslav Simić, Dušica Milanović, Višnja Aranđelović( predsednica žirija) i Milorad Đoković(dobitnik nagrade 2017.ggodine). Na konkurs su pristigle četiri ponude za feljton objavljene tokom protekle dve godine.

Ovogodišnji laureat je Jovanka Simić, novinarka “Večernjih novosti” iz Novog Sada, za feljtone “Vojvodina od Majske skupštine do prisajedinjenja” i “Vojvodina čedo umnih i upornih predaka”, koji su objavljeni u tom listu. Nagrada je upriličena u rodnom mestu i zavičajnoj kući Pere Todorovića u Vodicama.

Prisutnima su se na svečanosti obratili domaćin Miodrag Zagorčić, predsednik ZTU ” Vidovača” u Vodicama, Nino Brajović, generalni sekretar UNS-a, dok je odluku obrazložio i uručio nagradu Dragoljub Janojlić, član žirija, novinar i publicista iz Palanke.