Info Centar Nova Jasenica

NIKOLA VUČEN UPRILIČIO POSETU MALIŠANA PU ” ČIKA JOVA ZMAJ”

U okviru međunarodnog projekta „Say hello to the world“ (Reci zdravo svetu) deca iz PU „Čika Jova Zmaj“ sa vaspitačima, danas su posetila sedište opštine Smederevska Palanka. Njih je u svom kabinetu primio čelnik lokalne samouprave Nikola Vučen koji je razgovarao sa njima o poslu koji obavlja, predstavio im je simbole opštine i države (grb i zastavu Opštine i zastavu Republike Srbije), saslušao njihova pitanja i obećao pomoć u rešavanju problema sa ogradom u vrtiću „Leptirić“ u MZ Donji Grad.

On je istakao da mu je posebno drago to što su ga posetili naši najmlađi sugrađani, i da je uživao u vremenu koje je proveo sa njima.

Prema rečima Gordane Radojičić, vaspitačice iz PU „Čika Jova Zmaj“, ova ustanova prihvatila je poziv iz Zagreba za učešće u projektu čiji je cilj povezivanje dece iz različitih zemalja. Naši mališani za prijatelje su dobili decu iz Hrvatske, tačnije iz Vukovara, i realizacija projekta traje već 4 meseca.

U okviru projekta prezentuje se 5 tema. Prva je bila „To sam ja, šta sve mogu deca“, druga „Ja i moja porodica“, treća „Ja i moj vrrtić“ i četvrta koja je realizovana danas je „Ja i moj grad“. Poslednja tema koju će palanački mališani predstaviti svojim hrvatskim drugarima je „Ja i moja država“.

U projektu „Say hello to the world“ učestvuje 18 mališana iz PU „Čika Jova Zmaj“, i oni su do sada obišli kulturne i turističke znamenosti naše Opštine.

Inače, ovaj internacionalni projekat povezuje decu iz obdaništa i škola video vezom, i oni mogu uživo da razgovaraju i razmenjuju svoja iskustva. Poseban akcenat stavljen je na učenje o drugim kulturama, tradiciji i poštovanju različitosti.

TV Jasenica