Info Centar Nova Jasenica

DO KRAJA NEDELJE OČEKUJU NAS OBILNE PADAVINE, UPOZORIO JE RHMZ

U narednih pet dana očekuju nas obilne padavine, upozorio je još jednom Republički hidrometerološki zavod.

Ponedeljak će proteći pretežno oblačno s mestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura kretaće se od 8 do 15, dok će dnevna biti od 17 do 22 stepena.

Obilnije padavine se očekuju u severnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima zemlje gde će pasti i do 60 litara kiše po kvadratnom metru.

Ukupno za pet dana na jugozapadu, zapadu, severu i u centralnim delovima zemlje očekuje se od 80 do 120, a na istoku i jugoistoku od 40 do 80 litara kiše po metru kvadratnom.

U Smederevskoj Palanci će danas maksimalno biti 19 stepeni, a dan će proteći sa povremenom kišom, pljuskovima i grmljavinom praćenom umerenim istočnim i severoistočnim vetrom.

Od subote toplije sa retkom pojavom poslepodnevnih pljuskova i grmljavina.

Hidrološko upozorenje

Vodostaji na Mlavi, Peku, Timoku, banatskim vodotocima, Kolubari, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru, Resavi, kao i na pritokama gornjih tokova Zapadne i Južne Morave će od 13. do 17. maja biti u umerenom i većem porastu sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja upozoravajućih nivoa. Vodostaji na Savi će narednih sedam dana biti u većem porastu sa mogućnošću dostizanja i prevazilaženja granice redovne odbrane od poplava kod Šapca 16/17. maja.