Info Centar Nova Jasenica

NIKOLA VUČEN: Donacija Grada Beograda JKP Vodovod u Smederevskoj Palanci

Nikola Vučen , predsednik Opštine Smederevska Palanka:

Poštovani sugrađani,

Davne 1988. godine, ili, tačnije, pre 31 godinu, u naše JKP Vodovod je stigla ,, Voma Zastava – Iveko ” . Danas, posle više od tri decenije, naše JKP “Vodovod”, uz pomoć Vlade Republike Srbije, ministarke Zorane Mihajlović i direktora beogradskog vodovoda, Dragana Đorđevića, bogatije je za još jednu Vomu novije generacije. Od sada će JKP Vodovod moći da odgovori svim komunalnim potrebama, problemima i izazovima naših sugrađana, što do sada nije bio slučaj.

Grad Beograd je ovom donacijom i ovakvom saradnjom dokazao da su i Opštine poput naše Palanke podjednako važne kao i opštine grada Beograda. Takođe, želimo da se zahvalimo našim radnicima JKP Vodovod na predanom radu i ogromnom zalaganju za oporavak žile kucavice ovog grada koji danas već 558 dana ima uredno vodosnabdevanje bez restrikcija, uprkos katastrofalnom stanju koje smo po preuzimanju zatekli u ovom preduzeću.

U ovom trenutku kroz našu mrežu prolazi ukupno 104 litara u sekundi. Za nekoliko dana se završava kopanje i opremanje još tri bunara, koji će nam omogućiti dodatnih 30 litara i iznositi preko 135 litara sa naših izvorišta, što je istorijski rezultat.

Фотографија корисника Dragica Cvetkovic