Info Centar Nova Jasenica

RADOVI NA INFRASTRUKTURI U SELU KUSADAK

U Kusatku se ovih dana izvode završni radovi na asvaltiranju puta Počevica – Kosovac u dužini 10,5 km. Danas se radilo na postavljanju završnog sloja asvalta u Počevici.

Potsećanja radi, asvaltiranje puta u Počevici je rađeno 1984. godine učešćem građana, MZ Kusadak i Opštne Smederevska Palanka u dužini od 5 km. Tadašnje radove izvelo je preduzeće “Partizanski put” iz Beograda

U to vreme, otvoreno je 26 prolaznih autobuskih linija ( Bg, Mladenovac, Aranđelovac, Lazarevac i dr.)
U Počevici ima 6 registrovanih autobuskih stajališta
Postojeća stajališta uređena su akcijom građana Počevice, a u narednih mesec dana, plan je da se sva registrovana stajališta urede i dovedu u pristojan izgled za razliku od dosadašnjeg.

Pohvalno i veoma bitno za nas je da istaknemo, da su se u ovu akciju uključili građani Počevice koji rade u inostranstvu i imaju želju da pomognu pozitivnim promenama i napretku rodnog sela.

Pored trenutnih aktivnosti u selu, u narednom periodu je plan da se uz pomoć MZ Kusadak, Lokalne samouprave Smederevka Palanka i Vlade Republike Srbije , izvede još mnoštvo aktivnosti u podizanju standarda života meštana, što i priliči selu poput Kusatka, kao jednom od najvećih sela u Srbiji. Želja nam je da učešćem i realizacijom planova pokažemo da nisu sve prazna obećanja.
A suština je jedna, da građani imaju bolji život na selu.

Radenko Stepanović.

Фотографија корисника Dragica Cvetkovic