Info Centar Nova Jasenica

NAJVEĆA INVESTICIJA DO SADA NA REKONSTRUKCIJI OB ” STEFAN VISOKI” U VREDNOSTI PREKO TRI MILIJARDE DINARA

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen najavio je početak radova na rekonstrukciji OB “Stefan Visoki”.

“Poštovani sugrađani,

Dugo iščekivana rekonstrukcija Opšte bolnice ” Stefan Visoki ” u Palanci bi uskoro trebala da počne. Pune tri godine radi se na pripremi ne tako jednostavne dokumentacije i projekata koji prate ovu investiciju koja će ujedno biti i najveća investicija koju je naša Opština ikada dobila. Rekonstrukcija će se raditi u tri faze , prva faza koja koja će uskoro krenuti podrazumeva zamenu krova, kompletnu stolariju, fasadu, natkrivanje i izgradnju prijema , izradu terase, opremanje i sve ono što spada u mašinske radove. Druga i treća faza podrazumevaju izgradnju i opremanje potpuno novog bloka ukupne površine preko 5000 m2.Izgradnja novog bolničkog bloka će omogućiti proširenje raspoloživih kapaciteta kao i izgradnju novih savremenih operacionih sala u kojima će se vršiti zahvati koji do sada nisu bili mogući.

Imaćemo jednu od najvećih i najsavremenijih bolnica u Srbiji koja će pokrivati i najveći deo auto-puta i koridora 10. Uz kompletnu rekonstrukciju i izgradnju, u krugu naše bolnice uporedo se gradi i najveći heliodrom u Podunavskom okrugu. Heliodrom će isključivo koristiti za hitne slučajeve kao i direktne veze Opšte bolnice” Stefan Visoki “sa koridorom 10 i drugim zdravstvenim centrima u Srbiji koji će biti aktivan 24h.

Ukupna sredstva koja će Vlada Republike Srbije preko kancelarije za javna ulaganja uložiti u našu bolnicu prelaze tri milijarde dinara. Ovo je velika šansa za naše mlade doktore i medicinsko osoblje iz Palanke, Velike Plane i čitavog regiona koji će ostvariti pravo na zapošljvanje u našoj novoj bolnici.”