Info Centar Nova Jasenica

DEZINFEKCIJA SVIH VRTIĆA U OPŠTINI ZA POČETAK RADA OD PONEDELJKA, 11. MAJA

U vrtićima PU „Čika Jova Zmaj“ u Smederevskoj Palanci u toku je dezinfekcija svih prostorija koju obavlja Zavod za javno zdravlje Požarevac. Od ponedeljka, 11.maja, svi vrtići palanačke predškolske ustanove počeće sa radom. Ukupno će u njima boraviti 170 dece koja su prijavljena na celodnevni boravak.

Direktorka PU „Čika Jova Zmaj“, Gordana Janojlić kaže da će zaposleni imati svu zaštitnu opremu kao što su maske, rukavice i viziri, a da se grupe dece neće međusobno mešati. Ona je navela da su preduzeli sve mere koje su preporučili epidemiolozi kako bi zaposleni i deca bili bezbedni.

U cilju pripreme predškolskih ustanova i osnovnih škola za otvaranje objekata i prijem jednog broja upisane dece, odnosno prijem jednog broja učenika u celodnevni boravak, počev od 11. maja 2020. godine predškolske ustanove i osnovne škole započinju sa neposrednim vaspitno-obrazovnim radom. Rad će se obavljati u obimu koji omogućava sprovođenje neophodnih mera prevencije, zaštite i suzbijanja širenja zarazne bolesti COVID-19, u skladu sa instrukcijama i preporukama Ministarstva prosvete i nadležnog zavoda. odnosno instituta za javno zdravlje. Zavod za javno zdravlje