Info Centar Nova Jasenica

DR IVANA ĐURĐEVIĆ STAROVIĆ: Rad Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci tokom i nakon ukidanja vanrednog stanja

Dom zdravlja Smederevska Palanka u vreme epidemije Кorona virusom tokom proglašenog vanrednog stanja, prilagodio je svoj rad novim uslovima. Svi pacijenti koji su imali bilo kakav simptom respiratorne infekcije ili temperaturu, javljali su se u Кorona ambulantu, posebno opremljenu za namenski rad sa pacijentima sumnjivim na prisustvo aktuelog virusa, rekla je za naš portal dr Ivana Đurđević Starović, direktor Doma zdravlja.

U početku Кovid ambulantu je dnevno posećivalo tridesetak pacijenata a sada je taj broj smanjen na nekoliko pojedinačnih slučjeva, tako da je tokom vikenda svega tri pacijenta zatražilo pomoć u ovoj ambulanti. Iz tog razloga Кovid ambulanta je sada preseljena u prostorije Doma zdravlja na Кoloniji, u dečijoj ambulanti, tako da svi pacijenti sa sumnjom na koronavirus se javljaju u ovu ambulantu.

Dr Ivana Đurđević Starović je rekla i da je Internistička ambulanta u Domu zdravlja ugašena, pošto je internista dr Olga Erceg otišla u penziju, tako da će sada pacijenti sve internističke preglede obavljati u OB „Stefan Visoki“. Takođe, ultrazvučna dijagnostika još uvek nije počela sa radom, ali se uskoro očekuje  o čemu će pacijenti biti obavešteni.

Što se tiče overavanja uputa, prema najavama će početi 25. maja, dok će komisija za bolovanja početi sa radom ove nedelje.

palankadanas