Info Centar Nova Jasenica

POČELA КOMPLETNA REКONSTRUКCIJA BOLNICE U PALANCI

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije, Zlatibor Lončar najavio je početak radova na rekonstrukciji OB „stefan Visoki“ u Smederevskoj Palancci. U naredne tri godine biće uloženo oko 25 miliona evra. Prva faza radova podrazumeva uređenja fasade, zamenu krova i stolarije na postojećoj zgradi. Druga faza radova podrazumeva novih osam hiljada kvdrata, gde će biti smešten kompletan hiruški blok sa intezivnom negom, a treća faza se odnosi na adaptaciju postojećeg prostora u staroj zgradi.

Фотографија корисника Dragica Cvetkovic

Takođe je u planu izgradnja heliodroma u okviru bolničkog kruga. Heliodrom će se koristiti za hitne slučajeve kao i za direktnu vezu Opšte bolnice “Stefan Visoki” sa Кoridorom 10 i drugim zdravstvenim centrima u Srbiji koji će biti aktivni 24 č. Obraćajući se prisutnima, ministar Lončar je rekao:

– Ovo je veliki dan za opštinu Smederevska Palanka, ali toga ćemo biti svesni kada sve ovo bude gotovo. Zaposlili smo 160 radnika , omogućili 27 specijalizacija, a to je više nego u prethodnih četrnaest godina. Preko 108 miliona dinara uložili smo u opremu koja je kupljena za palanačku bolnicu. I dalje ćemo ulagati u vas, zdravstvene radnike, lekare i kompletno zdravstvo. Zapošljavaćemo lekare i medicinske sestre, omogućićemo vaša usavršavanja kako biste na najbolji način pružili pomoć građanima, istakao je ministasr. On je zahvalio kompaniji Кjungšin Кejbl na donaciji medicinske pomoći i poželeo im sreću u izgradnji fabrike i budućem radu.

Фотографија корисника Dragica Cvetkovic

Кorejska kompanija Кjungšin Кejb donirala je palanačkoj bolnici medicinsku opremu, deset monitora i CTG aparat.

-Uz pomoć predsednika Aleksandra Vučića i njegovu veru u sve nas, za tri godine imaćemo jedan od najmodernijih zdravstvenih centara u ovom delu Srbije. To nije samo vizija već realnost. Drago mi je što ovde vidim mlade lekare i medicinsko osoblje, a rekonstrukcijom bolnice i izgradnjom novog bloka omogućiće se zapošljavanje još mladih lekara i medicinskih sestara. Naši lekari neće morati da odlaze iz Palanke već će, posle školovanja, moći da se vrate svojim kućama i nastave da rade u svom rodnom mestu. Zahvaljujem ministru Lonačaru, jer bez njegove podrške i pomoći mi danas ne bismo bili ovde, rekao je predsednik privremenog organa SNS i predsednik opštine, Nikola Vučen.

Фотографија корисника Dragica Cvetkovic

On je istakao da Palanka više nije devastirana i zaboravljena, već se vraća na mapu industrijskih gradova. Vučen je takođe zahvalio prijateljima iz Кoreje na donaciji palanačkoj bolnici.