Info Centar Nova Jasenica

PORDŠKA GRAĐANIMA SMEDEREVSKE PALANKE : “HOĆU DA ŽIVIM BOLJE” !

Sva razdoblja prožeta su usponima i padovima, krizama i njihovim prevazilaženjima, kako u životu pojedinca, tako i čitave zajednice, društva u celini.

Moguće da je ova vrsta podrške građanima Smederevske Palanke potrebnija nego ikada, s ozirom na iskušenja poput COVID-19, maloletničkog nasilja, ekonomskih izazova, i pada psihološkog imuniteta izazvanog stresom, prilikama i neizvesnošću.

Gradska opština Smederevska Palanka će, u saradnji sa Centrom za razvoj zdravlja, znanja i blagostanja, omogućiti održavanje besplatnih predavanja i radionica u okviru programa  “Podrška emocionalnom razvoju građana Srbije”, a prva radionica pod naslovom “Hoću da živim bolje” održaće se 18.juna od 17:30h u Narodnom muzeju Smederevska Palanka.

Program obuhvata predavanje o unutrašnjim potencijalima svakog pojedinca, načinima njihovog korišćenja i postavljanja ciljeva, nakon čega sledi iskustvena radionica kroz upitnike, tehnike i strategije za uspostavljanje boljeg i kvalitetnijeg života. Uz osveženje i tople napitke sugrađani će imati priliku da razgovaraju sa predavačima o svojim potrebama, istaknu predloge za buduće radionice i pruže povratnu informaciju o događaju kojem su prisustvovali.

Radionicu vode Ivana Kuzmanović, najčitaniji pisac pozitivne psihologije i međunarodni mentor, i Jelena Dimitrijević, edukator, novinar i voditelj.

Ulaz je slobodan.