Info Centar Nova Jasenica

U ULICI VASE PELAGIĆA GRAĐANI PRIPREMILI SLAVLJE U ČAST ASFALTIRANJA

Zadovoljni meštani ulice Vase Pelagića dočekali su juče predsednika opštine, Nikolu Vučena i načelnika podunavskog okruga, Nebojšu Pavlovića. Nakon dve decenije pisanja peticija i molbi da se ova ulica asfaltira, građani su uspeli da ostavre svoje ciljeve zahvaljujući državi i predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću. Naime, oni su se u pisanoj formi obratili predsedniku države koji je njihove zahteve razmotrio i obezbedio sredstva da se ulica asfaltira. – Cilj nam je da svaka uluca u gradu izgleda ovako. U rekonstrukciju ove ulice Republika Srbija, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, izdvojila je 25 miliona dinara. Sledeće godine uradićemo vodovodnu i kanalizacionu mrežu uključujući i poprečne ulice, istakao je Vučen obraćjući se građanima.

Фотографија корисника Dragica Cvetkovic

– Hvala predsedniku Vučiću što je imao razumevanja za naš problem i što nam je pomogao da ova ulica konačno bude asfaltirana. Moram da se zahvalim i predsedniku opštine, Vučenu što je pošten,iskren i što je svoje obećanje ispunio. Svakodnevno je dolazio i obilazio radove i razgovarao sa nama. Hvala mu do neba, ovim rečima dočekao je Miroslav Cokić Vučena i Pavlovića. Nada Cokić, takođe stanovnik ove ulice istakla je da više od dve decenije građani mole vlast da se asfaltira ulica Vase Pelagića. – Pisali smo svima, ali niko nije imao razumevanja za nas. Pisali smo i predsedniku Vučiću, i evo danas smo dobili asfalt, rekla je pored ostalog Nada.


Svečanu vrpcu presekao je predsednik Vučen sa najstarijim meštaninom koji ima preko 90 godina, a palanačko rukovodstvo dočekao je najmlađi stanovnik, sa samo mesec dana starosti. Predsednik, Nikola Vučen zahvalio se na gostoprimstvu i izneo građanima planove koji će biti realizovani do kraja ove i naredne godine.