Info Centar Nova Jasenica

GG Slam gradiće u Smederevskoj Palanci zgradu sa 252 stana i parkom iznad prizemlja

U Smederevskoj Palanci u planu je gradnja višeporodičnog stambeno-poslovnog kompleksa Po+P+6 na raskrsnici Učiteljske i Trgovačke ulice.
Planirani objekat na nivou podruma poseduje veliku podzemnu garažu, bruto površine 4.486 m2.
Prizemlje će biti iskorišćeno za formiranje četiri lokala različite površine. Sastavni deo prizemlja biće komunikacioni koridori stanara stambenog dela, a u vidu ulaznih holova, stepenišnih i liftovskih vertikala stambenog dela i lamela iznad prizemlja.
Iznad dela prizemlja komercijalne namene formirane su četiri stambene lamele.
Kako je navedeno na javnom uvidu, na slobodnoj i neizgrađenoj površini iznad prizemlja, u prostoru između stambenih lamela, organizovaće se park – promenada, veća ozelenjena parkovska površina namenjena svim stanarima. Veći deo park-promenade biće pod zelenilom i prostorima za igru dece, a preostali prostor biće pod pešačkim stazama.
Stambene lamele stambeno poslovnog kompleksa organizovane su od prvog do šestog sprata. Stambene etaže razlikuju se po gabaritu, s obirom na to da se površina spratova redukuju (smanjuju) kako se ide prema poslednjem 6. spratu. Prvi i drugi sprat su tipski, sa punom površinom osnove, sa tom razlikom da je sa 1. sprata moguć izlazak na park – promenadu. Treći sprat je redukovane površine u odnosu na prvi i drugi sprat i to na poziciji 2, 3. i 4. lamele. Još manje površine etaža poseduju 4, 5. i 6. sprat. Na vrhu zgrade je ravan, prohodan krov.
Projektom je planirana realizacija 252 stana različitih površina i najrazličite organizacije. Od garsonjera, preko jednoiposobnih, dvosobnih, dvoiposobnih do trosobnih i troiposobnih.
Investitor je GG Slam, a obrađivač urbanističkog projekta Studio Milosavljević iz Smederevske Palanke.
izvor
eKapija