Info Centar Nova Jasenica

Zakazana 19. sednica SO Smederevska Palanka

Predsednica SO Smederevska Palanka, Radmila Radisavljević zakazala je za sutra, 12. septembar 19. sednicu lokalnog parlamenta.

Pred odbornicima je obiman dnevni red sa 40 tačaka. Između ostalog odbornici će raspravljati o Predlogu odluke o rebalansu budžeta za 2024.godinu, o izvršenju budžeta za prvih 6 meseci ove godine, Planu generalne regulacije i njegovom uticaju na životnu sredinu, zatim o pokretanju postupka izrade Programa energetske efikasnosti za period 2025-2027.godine, o Programu za unapređenje socijalne zaštite kao i o odlukama o otuđenju i davanju u zakup građevinskog zemljišta u javnoj svojini. Na dnevnom redu je i Odluka o otudjenju nepokretnosti iz javne svojine kao i pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu neposrednom pogodbom.

Jedna od tačaka je i Predlog Rešenja o utvrdjivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u PU „Čika Jova Zmaj”. Na dnevnom redu su i izveštaji o poslovanju javnih preduzeća i ustanova za 2023.godinu, Izmene i dopine poslovanja za 2024. kao i izmene i dopine Programa korišćenja subvencija iz budžeta za 2024.godinu.

Odbornici će razmatrati i cenovnike JKP „Palanka 2020” kao i JKP „Vodovod”. Sednica je zakazana za 10 sati.