Info Centar Nova Jasenica

Drastičan pad temperature u toku noći

Prema najavama meteorologa, četvrtak je bio poslednji dan ove godine kada smo imali pravu letnju temperaturu.  već oko 3 sata ujutru u petak oblaci će se iz Hrvatske spustiti ka Crnoj Gori, a onda ući u Srbiju, preko Kosova i Metohije. Već oko 8 ujutru, pljuskovi će zahvatiti Novi Sad, Loznicu, Užice, Valjevo, Čačak, Novi Pazar i Kosovsku Mitrovicu.

Potom, kiša će se dalje premeštati po Srbiji, pa će oko 11 sati zahvatiti Suboticu, Beograd, Kragujevac i Kruševac. Prema radarskim snimcima, najjače padavine biće u okolini Jagodine. Već oko podneva, jake padavine zahvatiće i okolinu Beograda – Pančevo i Smederevo. S obzirom na to da su padavine označene ljubičastom bojom, to znači da je moguć i grad.

Podsetimo, prema najavama RHMZ, ali i meteorologa, sutra bi temperatura trebalo da padne na 19 stepeni u Beogradu, dok nas za vikend čeka hladno, jesenje vreme sa maksimalnim dnevnim temperaturama koje neće preći 15 stepeni. Ovaj visinski ciklon će uslovljavati povremeno kišu i jesenje temperature. Temperatura će postepeno da raste, ali jako sporo i tek oko 25. septembra će biti oko 23-24 stepeni, što su normalne temperature za ovaj mesec.