GLASANJE NA IZBORIMA ZA NARODNE POSLANIKE PONOVIĆE SE NA DVA BIRAČKA MESTA U SMEDEREVSKOJ PALANCI

RIK je doneo odluku da se izbori na ukupno 234 biračka mesta, gde je glasanje poništeno, održe 1. jula od 7.00 do 20.00 sati.

Prethodno je doneto rešenje Rešenje o ponavljanju glasanja na 117 biračkih mesta u Srbiji gde se ne mogu utvrditi rezultati izbora zbog logičko računskih grešaka i formalnih nepravilnosti ili zato što zapisnik nije potpisao nijedan član biračkih odbora.

RIK je odbio predlog Željke Radete da se izvrši uvid u glasački materijal i otvore džakovi sa svih tih biračkih mesta jer postoje nelogičnosti u zapisnicima u radu biračkih odbora.

Pojedini članovi RIK-a pitali su kako će se organizovati izbori u poplavljenim područjima ili zbog korone, a predsednik RIK Vladimir Dimitrijević rekao je da će se tokom dana to razmotriti sa nadležnim štabovima.

Za ponovljeno glasanje biće formirani i novi birački odbori.

U Smederevskoj Palanci glasanje će biti ponovljeno na biračkom mestu br. 13 u OŠ „Nikola Tesla“ u Goloboku i na biračkom mestu br. 31 u OŠ „Vuk Karadžić“.

Prema nezvaničnim rezultatima izbora za narodne poslanike koji su održani u Smederevskoj Palanci, ubedljivu pobedu je odnela lista „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ sa osvojenih 73,44% glasova, druga je bila koalicija Ivica Dačić SPS- JS Dragan marković Palma koja je imala preko 7%, i cenzus od 3% prešla je još lista POKS-a sa osvojenih 3,66%.

Konačne rezultate parlamentarnih izbora u Smederevskoj Palanci, saopštiće RIK u zakonskom roku, odnosno 96 sati od ponavljanja glasanja koje je zakazano za 1. jul.

Posted in Vesti.