Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

LEKARSKI PREGLEDI OD 9.JUNA U DOMU ZDRAVLJA,SEOSKE AMBULANTE POČELE SA RADOM KAO I TESTIRANJE GRAĐANA NA KOVID 19

Dom zdravlja u Smederevskoj Palanci počeo je da radi testiranje na lični zahtev građana , za sve one građane koji žele da se provere ili za one koji putuju u druge zemlje i kojima je potreban negativan test na COVID 19, testiranje se obavlja u Kovid ambulanti na Koloniji, cena testiranja je 6.000,00 dinara ( Antitela su 1.200 din a PCR test na Korona virus je 6.000) , cenu određuje Republički Fond za zdravstveno osiguranje. a svi koji su zainteresovani mogu da se jave u Kovid ambulantu, da bi dobili bliža upustva kako se testiranje obavlja. Potvrda za putovanje se izdaje na osnovu PCR testa a ne na osnovu testa za antitela. Ostala testiranja koja su indikovana od strane lekara opšte prakse ili od strane infektologa, rade se po uobičajenoj proceduri.
Proteklog utorka je počela sa radom zdravstvena ambulanta Doma zdravlja u Maloj Plani, obavaljaju se preventivni, pre svega, pregledi merenja krvnog pritiska, šećera u krvi, pregledi srca i pluća, isto tako neka akutna stanja se zbrinjavaju u okviru ove ustanove. Od srede i ambulanta u Baničini je otpočela svoj rad na istim principima, pregledi se obavljaju od 7 do 12 i 30 časova.
Cilj je da oni pancijenti kojima je bila uskraćena adekvatna zdravstvena zaštita, sve vreme trajanja aktuelnog virusa Korone, obave preglede a da ne moraju da dolaze u Dom zdravlja u Smederevsku Palanku, niti u opštu bolnicu Stefan Visoki, već da ukoliko nešto postoji da se otkloni, na jedan lakši i brži način. Pojedini građani još uvek nisu dovoljno informisani, važno je da razumeju šta je cilj ovih aktivnosti i odazovu se.
Budući da vlada jako veliko interesovanje za lekarskim pregledima, za nošenje oružja, pregled za posao, za produženje vozačke dozvole, odnosno, generalno za polaganje za vozačku dozvolu i prvu pomoć, Dom zdravlja u saradnji sa Medicinom rada i Ergo San-om, počinje sa obavljenjem pregleda od 9. juna. Promena je u tome što se pregledi neće odvijati u centralnij zgradi Doma zdravlja, već u laboratoriji koja se nalazi u Rudnik zgradi, i to, u vremenu od 14 časova.

“Vodili smo računa o epidemiološkoj situaciji jer je veći prostor, što je od važnosti na daljie prisustvo Korona virusa, a da građani ne budu uskraćeni za preglede koji su im potrebni. Pregled će se obaviti u utorak, 9. juna, a naredni pregledi će se kontinuirano obavljati svakih petnaest dana” – obavestila je građane direktorka Doma zdravlja u Smederevskoj Palanci, Ivana Đurđević Starović