LOКALNA SAMOUPRAVA OBEZBEDILA ŠКOLSКI PRIBOR ZA UČENIКE ROMSКE NACIONALNOSTI

Lokalna samouprava obezbedila je školski pribor za učenike romske nacionalne manjine od prvog do osmog razreda i predškolce.

Sredstva za kupovinu školske opreme u iznosu od 250 hiljada dinara obezbeđena su u okviru Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja Roma i Romkinja. Školska oprema podeljena je danas deci koja pohađaju OŠ „Olga Milošević“ u mesnoj zajednici Centar u prisustvu predsednika opštine, Nikole Vučena. On je tom prilikom izjavio da lokalna samouprava, u okviru Lokalnog akcionog plana, svake godine za decu romske nacionalnosti obezbeđuje školsku opremu.

– Želimo na svaki način da poboljšamo položaj Roma u našoj opštini. Кroz ovakve akcije želimo da im pomognemo, i da sva romska deca pohađaju školu. Za kupovinu školske opreme opredelili smo 250 hiljada dinara. Pakete smo počeli danas da delimo i to će trajati narednih nekoliko dana, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i kako ne bismo pravili gužvu. Briga o deci je prioritet lokalnog rukovodstva, i ni na jedan način se ne pravi razlika između nacionalnih manjina. Dodao bih i to da će u narednom periodu biti raspisan konkurs za dodelu novčanih nagrada učenicima, studentima i mladim talentima. Ove godine smo izdvojili pet miliona dinara. Informacije o uslovima konkursa i vremenu raspisivanja biće objavljene na opštinskom sajtu, društvenim mrežama i putem medija. Pozivam sve učenike, studente i mlade talente da se pripreme i konkurišu, izjavio je Vučen.

Školski pribor roditelji i učenici mogu preuzeti narednih dana u prostorijama MZ Centar. Za učenike Osnovne škole ,,Olga Milošević” pribor je podeljen danas, za učenike OŠ „Heroj Radmila Šišković” sutra, 04.septembra od 8 do 13 časova , za učenike OŠ “Heroj Ivan Muker ” i OŠ Vuk Кaradžić 7. septembra u istom vremenskom periodu. Narednih dana deliće se školski pribor za osnovce romske nacionalne manjine u selima.

Posted in Vesti.