Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

NIKOLA VUČEN: PALANКA DOBIJA IZLAZ NA AUTOPUT VOŽD КARAĐORĐE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle otvaranja rekonstruisanog puta Smederevska Palanka – Velika Plana, saopštio je da će opština Smederevska Palanka, koja je dugo godina bila u izuzetno teškoj situaciji, dobiti i direktan izlaz na autoput Vožd Кarađorđe, koji će spajati koridore 10 i 11.
– Ovo je izuzetna vest za sve Palančane, koji znaju da je Predsednik Srbije ispunio svako obećanje koje im je dao. Direktan izlaz na autoput Vožd Кarađorđe nije jedino što će se graditi. U planu je rekonstrukcija puta od Palanke ka Mihajlovcu do Vlaškog dola, što obuhvata Bulevar Crvene Armije, deonicu puta kroz selo Grčac do kraja teritorije naše opštine, u ukupnoj dužini od 13.5 kilometara. Takođe, dobićemo i potpuno novu deonicu puta, sa tri brze trake, ka opštini Rača, kao i kompletan put od Palanke, kroz Stojačak i Baničinu, ka Rači, saopštio je predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen.
Šumadijski koridor, čiju je izgradnju najavio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, povezaće centralnu i istočnu Srbiju, a nosiće ime po vođi Prvog srpskog ustanka, Voždu Кarađorđu.
Dva kraka ovog koridora počeće u Lajkovcu i Mladenovcu, spajaće se u Aranđelovcu, preko Topole i rodnog sela vožda Кarađorđa Petrovića – Viševca, ka Rači kod Кragujevca, a zatim preko Svilajnca i Despotovca do Bora. Na taj način “Vožd Кarađorđe” spojiće i koridore 10 i 11.