Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

NIKOLA VUČEN U KRALJEVU POTPISAO UGOVOR U IZNOSU OD 10 MILIONA DINARA U CILJU UŠTEDE I SMANJENJA POTROŠNJE ENERGIJE U DOMAĆINSTVIMA PALANAČKE OPŠTINE

Danas su u Kraljevu potpisani ugovori između Ministarstva rudarstva i energetike i lokalnih samouprava o realizaciji Pilot projekta za poboljšanje energetske efikasnosti domaćinstava.
Uslove da realizuju programe zamene stolarije, fasadne izolacije i sistema za grejanje u domaćinstvima ispunilo je 67 opština i gradova, a među njima je i Smedrevska Palanka koja je za ovu namenu od Ministarstva dobila 10 miliona dinara, a isto toliko je izdvojeno i budžetom lokalne samouprave. U ime Opštine, ugovor sa potpredsednicom Vlade i ministarkom rudarstva i energetike Prof. dr Zoranom Mihajlović, potpisao je predsednik Nikola Vučen, koji je između ostalog rekao:
„Zaista veliki dan za Srbiju i za opštinu Smederevska Palanka. Sa ukupno 20 miliona dinara vrlo brzo raspisujemo konkurs i pozivamo sve građane naše Opštine koji budu ispunjavali uslove da nam se prijave. Švajcarska Vlada je jedan od kooperanta u ovom projektu, a ambasadora Švajcarske g- din a Ursa Šmita sam pozvao da dođe i poseti našu Palanku“.