Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

NIKOLA VUČEN URUČIO POKLON MAJCI PRVOROĐENE BEBE U 2024. – DEVOJČICE MIE

Danas je Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka u ime lokalne samouprave uručio poklon vaučere mami Jeleni Milošević koja je na svet donela prvu bebu u ovoj godini, devojčicu Miu.
May be an image of 3 people and hospital
Ove godine prva rođena beba je i drugo dete u porodici tako da smo poklonili vaučer na 120.000 dinara za prvu bebu u Novoj godini kao i vaučer na dodatnih 120.000 dinara za drugo rođeno dete u porodici. To je još jedna od mera populacione politike koju sprovodimo na nivou naše opštine prateći politiku Vlade Republike Srbije i države.
Država Srbija po rođenju drugog deteta u porodici jednokratno isplaćuje 115.132,00 dinara i 306.388,00 (24 mesečne rate po 12.766,00 dinara) što ukupno, uključujući i sredstva koje opština izdvaja, iznosi 541.520,00 dinara za drugo dete rođeno u Smederevskoj Palanci.
May be an image of 11 people, people smiling and hospital
Danas smo i u ime predsednika Republike Aleksandra Vučića uručili zaposlenima u porodilištu poklon i novogodišnju čestitku koju im je on lično uputio. Ovakav gest predsednika Republike je još jedan dokaz da država brine o svim građanima jednako, a posebno o onima koji rade plemenit i ujedno veoma odgovoran posao.
Čestitam mami Jeleni kao i svim zaposlenima na ginekologiji u palanačkoj bolnici na izuzetno dobrom radu.
Nadam se da ćemo u 2024. godini imati više beba u odnosu na prethodnu godinu – poručuje Vučen