Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

ODRŽANA SEDNICA SAVETA PODUNAVSКOG OКRUGA

Фотографија корисника Подунавски управни округ

U Smederevu, u sedištu Podunavskog upravnog okruga dana 16. oktbora 2019. godine održana je treća sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga u novom sazivu.
Savet Podunavskog upravnog okruga razmatrao je Informaciju o realizaciji projekata u lokalnim samoupravama Podunavskog upravnog okruga nakon posete potpredsednice Vlade Republike Srbije i ministarke Ministarstva građevinarsktva, saobraćaja i infrastrukture prof. dr Zorane Mihajlović Podunavskom upravnom okrugu. Кonstatovano je da ralizacija projekta ide planiranim tokom i da je realizacija projekata u završnoj fazi. Takođe je zaključeno da lokalne samouprave u saradnji sa republičkim organima pojačaju aktivnosti na okončanju izrade planskih dokumenata za projekte koje će se realizovati krajem ove i početkom sledeće godine.
Savet je takođe razmotrio i problematiku saradnje Podunavskog upravnog okruga, okružnih područnih jedinica-inspekcijskih službi resornih ministarstava i jedinica lokalnih samouprava sa teritorije Okruga i zaključio da lokalne samouprave u cilju unapređenja saradnje u najkraćem mogućem roku kandiduju teme od značaja za rad i funkcionisanje inspekcijskih službi i organa jedinica lokalnih samouprava. Pitanja koje dostave jedinice lokalne samouprave će biti predmet razmatranja na zajedničkom sastanku koji bi se organizovao uz učešće svih zainteresovanih subjekata.

Takođe, u postupku izmena Zakona o teritorijalnoj organizaciji Srbije, Savet Podunavskog upravnog okruga je zauzeo stav da postoji potreba da se jedinice lokalne samouprave sa teritorije Podunavskog upravnog okruga izjasne o tekstu izmena kroz donošenje posebne skupštinske odluke ili davanje mišljenja skupština lokalnih samouprava.
Sednicom je predsedavao Nebojša Pavlović, načelnik Podunavskog upravnog okruga.

Sednici Saveta su pored načelnika Okruga, prisustvovali Dejan Stošić, zamenik gradonačelnika grada Smedereva, Igor Matković, predsednik opštine Velika Plana i Mioljub Radovanović, pomoćnik predsednika opštine Smederevska Palanka.

16. oktobar 2019. godine