Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

Sledeće nedelje maske za celu Srbiju, produžuje se policijski čas !

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio sprovođenje novih mera u cilju sprečavanja daljeg širenja epidemije korona virusa.

Sledeće nedelje maske za celu Srbiju

Vučić je, na konferenciji za štampu, preneo da će od ponedeljak uveče biti obezbeđeno 10 miliona maski.

Vučić je kazao i da su srpske firme počele pojačano da proizvode maske, da Jumko pravi 6.000 i da treba da pojaca na 10.000 maski, kako bi snabdeo Pčinjski i Jablanički okrug.

Zahvalio se vojsci i zatvorenicima koji vredno rade na proizvdonji maski u više naših kaznemo popravnih ustanova.

– Za neke od tih ljudi ako uspešno završimo, možda da razmislimo, za one koja su počinila lakša  krivična dela,da do kraja godine donesemo neki akt milosti. To ne znači da će to biti za ubice, silovatelje, pedofile, najteže kriminalce – poručio je on.

Izneo je da je, na primer, kupovina soli skočila za 312 odsto, ulja za 240 odsto, šećera 228 odsto, toalet papira 207 odsto, I sapuna, za šta je konstatovao da razume, za 250 odsto.

– Nemamo problema sa snabdevanjem. Ako smo rekli da nema problema nemojte da brinete za robu – podvukao je on.

Nemamo nikakav problem sa naftom. Imamo dovoljno goriva. Sutra se osim zatvaranja granica, ukidamo svaki međugradski saobraćaj. Polsednji polasci međugradskih autobusa i vozova moraju biti u 12 časova. Vremenski ćemo proširiti policijski čas – najavio je Vučić.

Predsednik Srbije nije otkrio vremenski period za koji će se produžiti policijski čas, ali je naglasio da je ta mera sada već izvesna.

Slobodno kretanje biće, prema rečima predsednika Srbije, ograničeno na manji vremenski period, a konkretnije informacije će biti saopštene građanima Srbije u narednih 72 do 96 sati.