Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

U Smederevskoj Palanci tri osobe ZARAŽENE korona virusom

Do danas u Smederevskoj Palanci potvrđeno je tri slučaja zaraženih virusom korona, sva tri pacijenta su na bolničkom lečenju, i to dva u Beogradu, a treći je u Smederevksoj Palanci, dok se oko 300 osoba nalazi u izolaciji.

Kako je naveo predsednik opštine Nikola Vučen, uvidom u kretanje ta tri pacijenta, koji trenutno imaju blaže kliničke slike, donet je zaključak da su se sve tri osobe zarazile u kontaktu sa osobama iz inostranstva.

– U samom početku uvođenja vanrednog stanja, velikim delom zbog neupućenosti u celu trenutnu situaciju – rekao je Vučen za Tanjug.

Ističe da su građani disciplinovani i da poštuju sve mere koje je Vlada Srbije propisala i dodaje da je policijski čas prekršilo 14 osoba i to mahom stariji građani od 65 godina koji su krenuli da podignu svoje penzije ili po namirnice.

– Siguran sam da samo kroz poštovanje mera i preporuka Vlade Srbije možemo izaći kao pobednici iz cele ove situacije u kojoj se trenutno nalazimo – kazao je Vučen navodeći da ni sve restriktivne mere koje su uvedene na samom početku nisu bile dovoljne da Smederevska Palanka prođe bez virusa korona.

Za sada se u Smederevskoj Palanci ne razmišlja o alternativnom smeštaju za prihvat pacijenata sa lakšim simptomima ali, kako kaže Vučen, ukoliko bude potrebe za tim. postoje raspoloživi kapaciteti.

blic