Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

VUČEN U KUSATKU: Deca su naše najveće blago, opremićemo sve vrtiće

Predsednik Opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen, uz komentar “deca su naše najveće blago”, saopštio je da je ove godine u predškolsku ustanovu u Kusatku upisan rekordan broj dece, te da će lokalna samouprava iznaći sva potrebna sredstva da unapredi uslove za njihov boravak u vrtiću.
– Najviše je mališana u najmlađoj grupi. Njih 14 u ovom trenutku boravi u uslovima koji trenutno nisu adekvatni za toliko veliki broj mališana. Pokušaćemo da što pre nađemo rešenje da proširimo kapacitete i omogućimo našim mališanima još bolje uslove, rekao je Vučen.
Povod za njegovu današnju posetu Kusatku bilo je opremanje vrtića novim nameštajem.
– Zamenili smo stari nameštaj novim. Počeli smo od seoskih vrtića i narednih nekoliko dana obići ćemo sve vrtiće na našoj teritoriji. Plan je da do kraja godine zamenimo kompletan nameštaj koji uključuje nove stolice, stolove i ormare za dečje krevetića. Nameštaj koji se trenutno koristi je star preko 35 godina i nikada nije obnavljan, naglasio je Vučen i zahvalio se deci i vaspitačima na poklonu, uz obećanje da će se truditi da se obezbede najbolji uslovi za njihov boravak u vrtićima širom Opštine Smederevska Palanka.
Preuzeto sa portala Epodunavlje