CENTRALNI LIK FILMA “DARA IZ JASENOVCA” U SMEDEREVSKOJ PALANCI

Biljana Čekić, je devojčica koja je odigrala glavnu ulogu u filmu “Dara iz Jasenovca” i oduševila milione gledalaca u Srbiji, i širom sveta. Sa svojom porodicom živi u selu Sreflije nedaleko od Kozarske Dubice. Danas je Biljana u pratnji svog oca Radovana posetila Smederevsku Palanku. Njih su dočekali predsednik opštine, Nikola Vučen i zamenik predsednika SO Rodoljub Stanimirović.
Biljana pohađa osmi razred osnovne škole. Sa svojih 13 godina ona je skromna, tiha i dobra devojčica. Sebe u budućnosti vidi kao glumicu.
Iz porodice Čekića devet članova se nije vratilo iz Jasenovca. Zbog toga je Biljaninom ocu drago što je baš njegova ćerka u glavnoj ulozi filma „Dara iz Jasenovca“.
U centru grada Biljanu je dočekala Ilinka Osman koja je kao dete preživela Jasenovac. Ona je istakla da je Biljana odlično odigrala svoju ulogu u filmu i da je film veoma važan za Srbiju jer govori o mestu najvećeg stradanja našeg naroda.
Nakon posete opštini i obilasku grada, Biljanu su dočekali vršnjaci u OŠ “Olga Milošević” koji su pripremili kratku priredbu u znak dobrodošlice i darivali je poklonima.
Posted in Vesti.