Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

Incijativa MZ Ratari: “Malim koracima” u pristupanju i rešavanju problema na selu

Budući da bez mlađih nema života na selu, primer su aktivnosti koje, uglavnom u izvesnoj finansijskoj saradnji sa  lokalnom  samoupravom Smederevska Palanka,  Savet Mesne zajednice Ratari u proteklom periodu sprovodi na području teritorije ovog sela. Inicijativa i apliciranje odluke mesnog Saveta,  usmerena je na određene, prioritetne radnje uređenja sela, delova sela ili zaseoka,  okupljanje ljudstva kao i realizaciju  predviđenih radova.

Mesni saveti,  sve mesne  zajednice u Opštini Smederevska Palanka, imaju obavezno finansiranje osnovnog administrativnog  održavanja. Pored toga, u okvirima rada mesnog Saveta nakon donošenja konkretne odluke, a putem  predstavnika u lokalnoj samoupravi, istu prilalaže  koja biva obuhvaćena  u određjivanju iznosa kao kandidovanog  projekta za dobijanje bespovratnih novčanih sredstava u okviru javnih radova po usvojenom budžetu Opštine. Protekle godine uređen je izvor Drenje, pojedini seoski putevi i prilazi, dok je ove godine Savet Mesne zajednice Ratari okupio je i animirao  meštane za otklanjanje i čišćenje zapuštenog rastinja na seoskom groblju u zaseoku Vatoševo.

Mesna zajednica Ratari organizovala je radnike i obezbedila sva neophodna sredstva za rad a zatim je uspesno sprovedeno uredjenje seoskog groblja u zaseoku Vatosevo u Ratarima.Povrsina koja je obuhvacena uredjenjem iznosi vise od 30ari.

Nas mali doprinos i jos jedan u nizu pokazatelja da se malim koracima koraca kroz zivot i pristupa resavanju problema koji su pred nama.

 

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2713214225359975&set=pcb.2713214572026607&type=3&theater