Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

Na 47. Sednici Opštinskog veća: Usvojen predlog budžeta za 2020. godinu u planiranom iznosu od 1.268.453.300 dinara

Juče je održana 47. sednica Opštinskog veća opštine Smederevska Palanka. Na dnevnom redu bilo je ukupno 30 tačaka a najznačajnija se odnosila na usvajanje Predloga budžeta opštine za 2020. godinu koji iznosi 1.268.453.300 dinara.

Budžet za narednu godinu, posle dužeg perioda, biće razvojni i planirana su velika ulaganja investicione projekte. U socijalnom delu budžetska sredstsva povećana su za stipendije učenicima- mladim talentima, zatim postupak finansiranja vantelesne oplodnje, kao i za socijalno ugroženo stanovništvo. Konačnu odluku o Predlogu budžeta za 2020. godinu daće odbornici na narednoj sednici Skupštine opštine koja je zakazana za 18. decembar.

Na sednici veća utvrđen je i kadrovski plan Opštinske uprave za 2020. godinu, zatim predlog Odluka o izradi Prostornog plana opštine i izradi strateške procene uticaja prostornog plana na životnu sredinu, kao i Predlog Odluke o uređenju građevinskog zemljišta.

Članovi veća utvrdili su program korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu i unapređenje životne sredine, kao i finansiranje i unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Palanka za narednu godinu.

Razmatrani su i Programi korišćenja subvencija javnim preduzećima, kao i planovi poslovanja preduzeća i ustanova za narednu godinu. tv Jasenica