NOVA INVESTICIJA ZA HILJADU RADNIH MESTA NA POTEZU GUBERAŠ

 

Hiljadu novih radnih mesta za Opštine, Smederevska Palanka i Velika Plana

Nakon većeg broja zainteresovanih stranih investitora, u proteklom periodu, koji su dolazili u lokalnu samoupravu Smederevska Palanka, u nameri da otvore jednu od svojih fabrika i pogona, danas su Koreanci obišli postojeće i potencijalne lokacije industrijskih zona u gradu.
Guberaš je nova, a po infrastrukturnoj uređenosti i opremljenosti, prezentativna lokacija Palanačke opštine, zvanično i zakonom preimenovana, odlukom SO Smederevska Palanka, u industrijsku zonu, budući da je to od značaja za investitore zbog garancije i sigurnosti za ulaganje kapitala.

Investitori koreanske kompanije Кyungshin, jedne od kompanija u grupi Кyungshin Cables, danas su posetili Smederevsku Palanku. U planu je izgradnja fabrike za proizvodnju elektronske komponente za automobilsku industriju. Investitori imaju nameru da ulože 24 miliona evra i uposle hiljadu radnika. Nakon radnog sastanka koji je održan u Maloj sali opštine, investitori su obišli industrijsku zonu Guberaš.

-Pre godinu dana kada smo počeli uređenje industrijske zone Guberaš imali smo za cilj da u narednom periodu dovedemo investitore koji bi na ovom mestu sagradili fabriku i uposlili ljude iz Palanke i Velike Plane. Velika je čast što smo danas domaćini jedne velelike koreanske kompanije koja je zainteresovana da investira upravo u Smederevsku Palanku. Zadovoljni smo što je ova kompanija , od tri ponuđena grada u Srbiji, izabrala baš Smederevsku Palanku kao jednu od budućih lokacija. S druge strane zahvalan sam državi i predsedniku Aleksandru Vučiću što su stavili akcenat na nas grad. Siguran sam da ćemo na ovom mestu imati pravu industrijsku zonu i fabrike koje će da rade i upošljavaju naše sugrađane. Ovo nije njihova prva poseta našoj opštini, već drugi put se sastajemo i na dobrom smo putu da ostvarimo saradnju. Što se tiče nas u lokalnoj samoupravi obezbedićemo sve potrebne uslove kako bi investitori mogli da započnu sa radovima. Jedan deo toga smo već odradili jer radovi na putnoj infrastrukturi se privode kraju. Spremni smo da primimo investitore koji žele da zaposle hiljadu radnika, izjavio je predsednik opštine, Nikola Vučen.

Фотографија корисника Dragica Cvetkovic

Posted in Vesti.