Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

NOVE DONACIJE KOMPANIJE MERIDIAN URUČENE DOMU ZDRAVLJA U SMEDEREVSKOJ PALANCI

Meridian pomaže zdravstvo širom Srbije

Epidemiološka situacija u našoj zemlji i dalje je veoma ozbiljna i predstavlja sve veći zdravstveni, ali i ekonomski izazov za čitavo društvo i državu.

Kada je reč o Podunavskom okrugu, prosečno je oko 200 novozaraženih pacijenata, što je svojevrsni izazov i za smeštajne kapacitete, i za normalno funkcionisanje zdravstvenog sistema.

Doniravši do sada više od 50 miliona dinara, kompanija Meridian čitave 2020. godine vodi borbu za pomoć lekarima i medicinskom osoblju širom Srbije.

Zato je u sedmici za nama Meridian obišao i uručio donacije Domu zdravlja Smederevska Palanka.

U ovoj ustanovi primarne zdravstvene zaštite svakodnevno se obavi više od 300 pregleda. Lekari i medicinsko osoblje doslovno „ne staju od posla“ 15 sati svakoga dana, a veliki problem predstavljaju i slučajevi zaraze lekara i medicinskih sestara.

– Zahvaljujemo se kompaniji Meridian na donaciji koja nam u ovom trenutku zaista mnogo znači. Svakodnevno pregledamo više od 300 pacijenata, situacija je alarmantna, a poseban je problem što veoma dugo traje. Zbog toga je važno je da postoji podrška u ovim teškim i izazovnim danima za zdravstveni sistem Srbije -– rekao je Dr med. Milan S. Matejić, direktor DZ Smederevska Palanka.

Pažljivo prateći situaciju, kompanija Meridian još jednom je hitno reagovala i njeni zaposleni obišli su ovu zdravstvenu ustanovu i tom prilikom donirali neophodni medicinski materijal i druge potrepštine.

U okviru velikog programa podrške lokalnim zajednicama, Meridianbet je do sada novčano i tehnički podržao zdravstvene ustanove u više od 60 gradova i opština Srbije.

Foto: Promo