Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

OD SUTRA RADI DNEVNI BORAVAK “PUŽ” U SMEDEREVSKOJ PALANCI

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Zoran Đorđević razgovarao je danas u Smederevskoj Palanci sa predsednikom te opštine Nikolom Vučenom o uspostavljanju rada Dnevnog boravka za decu, mlade i odrasle sa smetnjama u razvoju „Puž“, koji je privremeno zatvoren zbog epidemije koronavirusa.
Đorđević je istakao da problem privremenog zatvaranja ovog dnevnog boravka mora da se reši u što kraćem roku jer je njegovo funkcionisanje veoma značajno i u vreme epidemije, kako zbog samih korisnika, tako i zbog roditelja.
On je najavio da će, na osnovu preporuke Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministarstvo dati odobrenje da od sutra ova ustanova počne sa radom.
Ministar je ukazao na to da je važno da u uslovima pandemije boravak korisnika bude kraći nego inače i organizovan u manjim grupama, kao i da se poštuju sve ostale zaštitne mere kako bi se sačuvalo zdravlje korisnika.
Direktor Centra za socijalni rad u toj opštini Danilo Labus istakao je da je saradnja sa Ministarstvom veoma dobra, naročito poslednjih nekoliko godina.
Đorđević je prilikom posete Smederevskoj Palanci razgovarao i sa investitorima korejske fabrike „Kjungšin kejbl“, kojima je poručio da mogu da računaju na podršku u oblastima koje su u nadležnosti Ministarstva.
Pre svega pružićemo adekvatnu pomoć kada je reč o planu mera zaštite zaposlenih i bezbednosti na radu jer će ova fabrika početi sa pripremnim radom do kraja godine i ima u planu da zaposli približno hiljadu radnika iz ovog kraja, rekao je ministar.