Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

POLOŽEN KAMEN TEMELJAC ZA FABRIKU AUTO DELOVA KJUŠING KEJBL U SMEDEREVSKOJ PALANCI

U industrijskoj zoni Guberaš u Smederevskoj Palanci danas je položen kamen temeljac za izgradnju proizvodnog pogona južnokorejske kompanije “Kjungšin Kejbl” (Kyungshin Cable) u kome će se proizvoditi delovi tradicionalne automobile, kao i komponente za električne baterije automobila visoke tehnologije.

Ulaganje od 20 miliona evra podrazumeva izgradnju fabrike u narednih šest meseci u kojoj će postupno biti zaposleno između 700 i 1.000 radnika, a početak proizvodnje se očekuje tokom 2021. godine.

Ceremoniji postavljanja kamena temeljca za novu fabriku prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je rekao da je plan južnokorejske kompanije, koja je za investiciju u Smederevskoj Palanci dobila “značajan novac” iz republičkog budžeta, da više decenija ostane u Srbiji.

“Ovo je velika vest za Smederevsku Palanku, ali i za Planu i Raču. Ovaj kraj će imati budućnost, ljudi će imati priliku da se vrate u svoj rodni kraj”, kazao je Vučić.

Kompanija “Kjungšin Kejbl” u Južnoj Koreji se razvija od 1974. a filijala u Srbiji osnovana je početkom marta ove godine.

Imaju fabrike u Kini, Meksiku, SAD i Poljskoj.

https://www.facebook.com/1027209377466844/videos/1436176266741989/?t=10