POVODOM DANA OSOBA SA INVALIDITETOM, VUČEN OTКUPIO ČITAVU POSTAVКU UDRUŽENJA

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, predstavnici Udruženja roditelja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim i autističnim licima Smederevska Palanka, organizovali su štand u centru grada. Prodajna izložba radova članova udruženje i dece izazvala je veliku pažnju građana.

Na štandu su se našli radovi iz domaće radinosti poput pletiva, predmeta od reciklažnog materijala i grnčarski predmeti ukrašeni dekupaž tehnikom. Čitavu postavku na štandu otkupio je predsednik opštine, Nikola Vučen u želji da pomogne osobama sa invaliditetom, posebno deci.

Prema rečima članice udruženja, Slađane Popović novac će biti utrošen za decu iz udruženja. – Novac koji smo danas prikupili namenjen je našoj bolesnoj deci sa poteškoćama u razvoju. Posebno se zahvaljujem predsedniku opštine, Nikoli Vučenu, na dosadašnjoj saradnji i razumevanju. Danas nam je učinio veliko zadovoljstvo, gde je pokazao razumevanje i brigu i o onima koji su drugačiji, ali ne i manje vredni. Predsednik Vučen otkupio je sve proizvode sa štanda koje smo mi sami napravili sa našom decom, članovima udruženja. Veliko hvala predsedniku u ime naše dece, istakla je Slađana, Nikolina mama, kako se inače predstavlja.

Posted in Vesti.