Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

POVODOM DANA OSOBA SA INVALIDITETOM, VUČEN OTКUPIO ČITAVU POSTAVКU UDRUŽENJA

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, predstavnici Udruženja roditelja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim i autističnim licima Smederevska Palanka, organizovali su štand u centru grada. Prodajna izložba radova članova udruženje i dece izazvala je veliku pažnju građana.

Na štandu su se našli radovi iz domaće radinosti poput pletiva, predmeta od reciklažnog materijala i grnčarski predmeti ukrašeni dekupaž tehnikom. Čitavu postavku na štandu otkupio je predsednik opštine, Nikola Vučen u želji da pomogne osobama sa invaliditetom, posebno deci.

Prema rečima članice udruženja, Slađane Popović novac će biti utrošen za decu iz udruženja. – Novac koji smo danas prikupili namenjen je našoj bolesnoj deci sa poteškoćama u razvoju. Posebno se zahvaljujem predsedniku opštine, Nikoli Vučenu, na dosadašnjoj saradnji i razumevanju. Danas nam je učinio veliko zadovoljstvo, gde je pokazao razumevanje i brigu i o onima koji su drugačiji, ali ne i manje vredni. Predsednik Vučen otkupio je sve proizvode sa štanda koje smo mi sami napravili sa našom decom, članovima udruženja. Veliko hvala predsedniku u ime naše dece, istakla je Slađana, Nikolina mama, kako se inače predstavlja.