Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

Predsednik Vučić obradovao sve PENZIONERE! Povećanje penzija mnogo veće od očekivanog!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas nekoliko novih infrastrukturnih projekata, čija će realizacija uskoro početi, a pre svega će u Beogradu, posle dugo vremena, najzad biti završena tzv. “zelena” zgrada, bivša zgrada Beobanke, na Zelenom vencu.

Potom, kako je rekao za Prvu tv, kreće rekonstrukcija Partizanovog stadiona, a zgrada neuslovne Infektivne klinike u glavnom gradu će biti srušena i izgrađena potpuno nova.

Predsednik je naveo projekte koji se trenutno rade, poput izgradnje druge zgrade Ušca u Beogradu, projekat “Skajlajn” i istakao projekat Beograd na vodi i druge projekte.

Naveo je podatak da je 2012. godine u Srbiji bilo 1.550 gardilišta, a da ih je danas 41.000.

Na pitanje da li radovi na putevima moraju da se izvode u letnjim mesecima, tokom dana, kada su gužve, predsednik je odgovorio kontra pitanjem: “U kom mesecu biste želeli da se radi?”, navodeći da nije moguće zimi obavljati te poslove, ali i da se radi i danju i noću.

Predsednik je rekao da veoma brzo kreće rekonstrukcija Partizanovog stadiona, izgradnja novog bazena u glavnom gradu, završetak “zelene zgrade” u Beogradu u martu sledeće godine, te da će stadioni biti građeni po UEFA standardima i u Vranju, Leskovcu, Kraljevu, Zajačaru, Loznici, Kragujevcu…

Zahvaljujući sprovedenim ekonomskim reformama ima, kaže, dovoljno novca za povećanje plata i penzija čak i za 15-20 procenata ali da se plate i penzije neće odjednom toliko povećati kako bi se očuvala ekonomska stabilnost, nego da će se povećavati sukcesivno kao i do sada.

“Možda sam lud, ali Srbja ide napred”, istakao je Vučić komentarišući kritike opozicije i dodao da za razliku od vremena kada su oni bili na vlasti, kada je privredni rast bio minus 3,1 odsto, Srbija je prošle godine imala rast od 4,5 odsto.

Ističe da je važno da ljudi veruju u budućnost Srbije i da je posebno srećan što u Srbiji ima ove godine više dece, kao i da očekuje da bude još veći natalitet u drugoj polovini godine.

“Srbija je u dobroj situaciji posebno po pitanju ekonomije, dok što se tiče KiM situacija nije laka. Borićemo se i Srbija će nastaviti da napreduje krupnim i brzim, a ne sporim koracima. Tu nema bojazni”, poručio je Vučić.

alo