Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

“Razmislite dva puta nego što se odlučite”… fb dnevnik Sandre Trojanović sa trke na Staroj Planini

Naša ultra maratonka Sandra Trojanović uzela je učešće na najtežoj ovogodišnjoj ultra maratonskoj trci, 31. maja, na Staroj Planini.
Ultra trejl Stara Planina „Bratkova strana“ dužine je 130km sa 6000 metara uspona. Veoma zahtevna staza gde samo oni najspremniji mogu uspeti.
Za ovu najdužu stazu prijavljeno je ukupno 35 takmičara, od kojih je 7 takmičarki.
U borbi sa kilometrima, usponom koji tokom cele staze dosta varira, predstoji danonoćno trčanje i pešačenje pod punom opremom predviđenom strogim pravilnikom takmičenja.

Ultra trail Stara Planina

Opis trke na 130km “Razmislite dva puta nego što se odlučite…” je pokazalo tezinu trke od reci do reci. Znači “golgota na dobrovoljnoj bazi“ 😃 plus kisa,magla,noge u vodi nonstop….sve se spakovalo kako ne treba ali Stara planina je to.☺️
Istrčanih 108km (ili malo vise po garminu). Najteza trka koju sam trcala definitivno , noc u klekama posebno. Vlaga, mrak, magla , blato …. ne znam kako sa opisem sve sem da se ode i proba 😁. Na Beledji 2 sam “prelila čašu” i odlucila da je dosta. Premor, nespavanje, česta drhtavica, mucnina koja ne prestaje itd. Sveee. Spustila sam se lagano jos 18km do Toplog dola i tu stala. To je probilo limit za malo al i da nije, to je bio kraj moje trke. Najtezi deo je tek trebao da sledi. Jos 22km. E to bi bio potpis za samounistenje. Bilo bi to realno minimum jos 8 sati na stazi.😳 Treba umeti i stati kad je vreme. Inace ne znam kako bi moj dan danas izgledao?! Uspon na Midzor odatle je “pogled u nebo “🙄. Stajem. Jer ako krenem dalje do cilja moram da se dovucem. Topli do je najboje resenje za stati.

Sve u svemu ne postoji razlog za nezadovoljstvo, ovo je moja druga trka preko 100km, stopala bez i jednog zulja, bez povrede. A umor ce proci i prolazi 😊 .

Hvala svima koji su me pratili, posebno Planinarskom klubu Jasenica. Hvala mojim Palancanima koji su bili uz mene. Hvala onima koji su bili u mom inboxu s recima podrske. A svojoj porodici se izvinjavam na brizi i strahu koji sam im priredila tih 25 sati 💞.

Trenutno stanje “Čekajući nove izazove”

 

https://www.facebook.com/sandra.trojanovic.5/posts/10216409193675464