Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

Renoviranje OŠ “Karađorđe” u Velikoj Plani bespovratnim sredstvima Evropske unije (EU PRO)

Radovi u OŠ “Кarađorđe” – II mesna zajednica Velika Plana u vrednosti od 15 miliona dinara. 80% finansira EU i okviru svog programa EU PRO a 20% opština Velika Plana.

 

Programe podrške Evropske unije razvoju opština – EU PRO doprineće ukupnom društveno-ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u regionima Šumadije i zapadne Srbije i južne i istočne Srbije.

Evropska unija je za ovaj trogodišnji program koji je počeo u januaru 2018. opredelila sredstva u ukupnom iznosu od 25 miliona evra. Program je usmeren na tri ključna rezultata – unapređenje konkurentnosti preduzeća, poboljšanje poslovnog okruženja i jačanje socijalne kohezije.

Projekti odabrani putem javnih poziva, će se u najvećoj meri sprovoditi u skladu sa metodologijom dodele bespovratnih sredstava. Na ovaj način korisnici/ce sredstava imaju punu kontrolu nad realizacijom projekta, dok UNOPS prati sprovođenje i pruža tehničku podršku.

Program se oslanja na dobre prakse i ostvarene rezultate svojih prethodnika, razvojnih programa  EU PROGRES-a i Evropskog PROGRES-a.

EU PRO ima za cilj da doprinese novim investicijama i otvaranju radnih mesta, većoj konkurentnosti preduzeća, poboljšanom radu lokalnih samouprava i unapređenju socijalne inkluzije.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10215129446132072&set=pcb.10215129447172098&type=3&theater