Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

Sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga

Dana 05. decembra 2018. godine u Smederevu, u sedištu Podunavskog upravnog okruga održana je sednica Saveta Podunavskog upravnog okruga. Obzirom da Podunavski okrug nije imao načelnika Okruga od 15. jula 2016. godine i da je od održavanja lokalnih izbora ovo bila prva sednica Saveta Okruga, izvršeno je konstituisanje Saveta Podunavskog upravnog okruga u novom sazivu.
Savet Okruga razmatrao stanje je bezbednosti i kriminaliteta na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u 2018 godini i konstatovao je.
Savet Okruga konstatovao je:

-Stanje bezbednosti i kriminaliteta na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga u svim segmentima iz nadležnosti Policijske uprave u Smederevu je zadovoljavajuće i znatno povoljnije u odnosu na raniji period;
-Policijska uprava u Smederevu u celini je postigla dobre rezultate, bolje u odnosu na prošlu godinu. Smanjen je broj izvršenih krivičnih dela, bezbednost saobraćaja je u odnosu na prošlu godinu bolja, a saradnja sa pravosudnim organima je na zadovoljavajućem nivou.

Savet Okruga zaključio je:

1.Usvaja se Informaciju o stanju bezbednosti i kriminaliteta na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga za period januar – oktobar 2018. godine;
2. Nastaviti sa praksom održavanja sastanaka predstavnika Policijske uprave u Smederevu sa predstavnicima lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga oko razrešenja pitanja koji utiču na bezbednost građana u svakom pogledu;
3. Potrebno je da lokalne samouprave intenziviraju rad lokalnih savete za bezbednost, uz konstataciju da se samo zajedničkim delovanjem, znanjem i resursima može uspešno suprotstaviti bezbednosnim izazoviima i stvoriti bezbedno okruženje za sve građane;
3. U cilju obezbeđenja kontrole saobraćaja obezbediti tehničke uslove za uvođenje video nadzora i drugih tehničkih sredstava nadzora na najprometnijim saobraćajnicama i putevima na teritoriji lokalnih samouprava Podunavskog upravnog okruga, posebno na teritoriji opština Smederevska Palanka i Velika Plana, gde su česte saobraćajne nezgode i nesreće.

Sednici su prisustvaovali Bojan Teofilović, zamenik gradonačelnika grada Smedereva, Igor Matković, predsednik opštine Velka Plana i Nikola Vučen, predsednik opštine Smederevska Palanka.
Sednici su ispred Policijske uprave u Smederevu prisustvovali Dejan Popović, načelnik Policijske uprave u Smederevu, Borivoje Кonstadinović, načelnik Policijske stanice u Velikoj Plani i Vesela Janićijević, načelnik Policijske stanice u Smederevskoj Palanci.
Sednicom je predsedavao Nebojša Pavlović, načelnik Podunavskog upravnog okruga.