Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

UREĐENJE PUTNE INFRASTRUКTURE U GOLOBOКU

Radove na asfaltiranju ulice u Goloboku danas su obišli predsednik opštine, Nikola Vučen, načelnik Podunavskog okruga, Nebojša Pavlović i pomoćnik predsednika Mioljub Radovanović. Ovo je samo jedno od gradilišta u gradu i selima u opštini Palanka kada je reč o uređenju putne infrastrukture. Ove godine planom i programom, pored gradskih, predviđeno je asfaltiranje, nasipanje i rehabilitacija seoskih puteva.

-Čekali smo da firme koje rade asfaltiranje ulica na teritoriji naše opštine otvore svoje baze. Sada radimo uveliko na uređenju putne infrastrukture u celoj opštini. Za ovu godinu isplanirali smo mnogo, tako da nas čeka veliki posao koji će biti realizovan do kraja godine. U Goloboku trenutno radimo asfaltiranje dela ulice u blizini ambulante. U planu je sanacija i asfaltiranje i ostalih deonica u ovom selu, kao i nasipanje atarskih puteva, izjavio je Vučen.

Vučen je takođe istakao da gašenjem apotekarske delatnosti, Golobok je ostao bez apoteke. Lokalna samouprava radi na tome da apoteka u ovom selu bude ponovo otvorena kako bi se meštani lakše snabdevali neophodnim lekovima i drugim medicinskim pomagalima. Predsednik opštine obišao je i ambulantu Doma zdravlja u ovoj mesnoj zajednici u kojoj je bilo problema oko vodosnabdevanja. Problem je delimično rešen sanacijom postojećeg bunara, a za dugoročno rešenje, kako je rekao Vučen, naći će se bolje rešenje.

-Meštanima sela Golobok možemo da kažemo da smo tu za sve što im je potrebno. U prethodnom periodu mislili smo i na građane u seoskim mesnim zajednicama, ali smo morali da, pre svega, radimo na obezbeđivanju radnih mesta, naglasio je Vučen.

Nakon dve godine od elementarne nepogode koja je zadesila ovo selo, počeće radovi na kompletnoj rekonstrukciji škole.

-Prikupljena je neophodna dokumentacija i završena izrada projekta, tako da je škola u Goloboku jedna od pet u Srbiji koje će se raditi u narednom periodu, rekao je, na kraju posete selu Golobog, predsednik opštine, Nikola Vučan.