Novinsko izdavačko preduzeće Reka Nova Jasenica D.O.O.

VUČEN POTPISAO REŠENJA ZA DODELU NAGRADA UČENICIMA, STUDENTIMA-MLADIM TALENTIMA

Predsednik opštine Smederevska Palanka, Nikola Vučen, dana se je potpisao rešenja za dodelu novčane pomoći učenicima, studentima svih nivoa studija i mladim talentima. Ove godine lokalna samouprava izdvojila je u tu svrhu pet miliona dinara, što je znatno veći iznos nego prethodne godine. Reč je o nepovratnim sredstvima , koja se svake godine izdvajaju za pomoć talentovanim mladim ljudima, koji su u prethodnoj školskoj godini ostvarili zapažene rezultate. Ove godine novčanu pomoć dobiće preko 550 učenika i studenata.

-Opština će i u buduće pomagati đacima i studentima, ali i drugim talentovanim mladim ljudima , pre svega što to smatramo svojom dužnošću. Istovremeno, radimo na stvaranju uslova da se po završetku školovanja ta deca vrate u našu opštinu, gde će ih čekati radno mesto.
Za mene je posebno emotivan trenutak ceremonije uručivanja rešenja o pomoći, koja ove godine, zbog epidemiološke situacije, nažalost neće biti održana, već će rešenja biti uručivana pojedinačno.
Svim učenicima i studentima želim mnogo uspeha u budućem školovanju i daljem profesionalnom angažmanu. Nagrada, koju uručujemo, je pokušaj da ih ohrabrimo, pokazujući, na simboličan način, da su za nas, predstavnike lokalne samouprave, rad i talenat – istinski razlog da se borimo za bolje uslove života u našoj opštini, rekao je u izjavi za medije, predsenik opštine, Nikola Vučen.